tiistai 3. joulukuuta 2013

Konkreettista arkienergiaa - mistä sitä saan?

Ihanteellisina aamuina herään klo 6.31. ihastuttavan lempeästi kännykästäni soivaan yhteen maailmani ihanimpaan lauluun (eikö olekin idyllistä? ;) ):


Moni aamu ei tosin ole niin ihanteellinen. Usein herään öisin useampaan otteeseen ja saatan olla hereillä aamuöisin joko luovia ajatuksia, töitä tai huolia setvien. Olen huono nukkuja (ehkä käyn tämän käsitykseni kimppuun piakkoin ja päätän olla muuta? ) Olipa yö ollut millainen tahansa, sysään tietoisesti ensimmäisenä syrjään ajatuksen "minä en jaksa!" ja ihan tokana pussataan ja halataan rakkaan kanssa voimaa aamuun.

Sitten kapuan varovasti vähän jäykin kintuin alakertaan, laitan vedenkeittimen soimaan ja aloitan taikajuoman teon. Halkaisen sitruunan, puserran sen puolikkaasta kaiken mehun (Ceen ja elimistön puhdistavuuden sekä KYLLÄ elimistön emäksisyyden edistämisen vuoksi) irti puolen litran sheikkerimukiin (heitän sitruunan hedelmälihan odottamaan smoothien tekoa valmiiksi astiakoneen pesemään tehosekoittimen astiaan - miten helppoa meillä nykynaisilla ja -miehillä onkaan tekniikan ansiosta!) ja nakkaan jättimukiin reilun ruokalusikallisen vehnäorasta vitamiinien, saman satsin orgaanista rikkiä eli  MSM:ää nivelten, rustojen, hiusten, ihon ja kynsien vuoksi  ja ripauksen Kalaharin suolaa hivenaineitten, suolatasapainon sekä nesteytyksen imeytymisen edistämisen vuoksi ja sekoitan ihanan vihreyden puoleen litraan kylmää vettä ihaillen sitä pientä kesää muovimukissa. Otan piiiiiiitkän kulauksen ja haen meikkipussini hollille.
Taikajuoman ainekset.




Samalla teen mustan kahvini jäähtymään. Usein se on Nescafen pikakahvia ripauksella Cocovin pikapakuria ja teelusikallisella kookosölyä. Parhaimmillaan jaksan keittää oikein keittimellä kunnon kaffit oikeasti laadukkaasta kahvista. Siihen on vara, koska meillä juodaan kahvia vain vähän. Tähän tapaan:

Saatan lukea samalla aamun uutiset. Feisbuukista.




Meikkaan ja nautin aamun molemmat taikajuomani kirkasvalolampun loisteessa. Häikäisee se, mutta niin tekee tulevaisuuskin. Silmät kiinni välillä ja hetkeksi minuutin meditaatio sekä syvään hengittely sekä isoja siemauksia vihreää juomaa. Ihan oikeasti tunnen voimien lisääntyvän, noin varttitunnin aikana, kun keho imee kaiken hyvän, mitä sille annan.

 
Koko ajan välillä hörppään taikajuomaa, laitan lapselle vaatteet  ja aamiaista valmiiksi (hän herää 45 min myöhemmin kuin perheen aikuiset) hörppään taas jommasta kummasta mukista ja teen rajausta toiseen silmään ja välillä toiseen. Heitän jo valmiiksi pakkasesta marjoja blenderiin ja zekkaan aamun työjuttuja ja jatkan taas silmien piirtämistä. Iloisesti toivotan huomenet lapselle ja pyrin pitämään sekä äänensävyn että ilmeen, vaikka vastaus olisi välillä nihkeä.

Aamupala. Peruspirkon peruspirtelö. Komia banaani! :D

Blenderiin lähtee kiireaamuina sen puolen sitruunan hedelmälihan lisäksi about pari desiä marjoja, mitallinen maustamatonta proteinijauhetta, jotain, mitä vaan, sattumalta himoitsemaani hippipulveria (kuvassa clorellaa), kuiduksi psylliumia, hyviä rasvoja macadamiaöljystä ja makiaksi sekaan pätkä banaania, eikä haittaa vaikka ois musta kuori, sitä makiampaa on. Siitä tulee kaunista ja pehmiää ja juotavaa!

Tämän aamun kaikenmarjasmoothie tyhjässä kookosöljypurnukassa. <3
Nyt, kun tomaatit eivät ole se loistokkain kauden vihannes, joka päivä syön ja syömme koko perhe vähäsen tai jotkut meistä ahmimalla ;) näitä (eikä palasia hipistellä, vedetään suurin piirtein halki, poikki ja pinoon, kuka, hei jaksais joka päivä nätistellä!):
Suippopaprikaa ja kurkkua. Aina ei vaan jaksa väkertää salaattia.

Töissä ruokapuoleen otan messiin tarvittaessa kananmunaa, avokadoa, kanasuikaleita tai jauhelihaa, lisukkeeksi ( jos on tarjolla vaikka kalapuikkoja tai eineslihapullia) ja välipalaksi nappaan pähkinöitä tai mustaa suklaata. Kittaan teetä ja kookoskahvia myös päivän mittaan. Joskus nälkä tarkoittaa, että tarvii vettä. Sen muistan ja juon.

Päivällinen on töistä tultua supernopea samalla, kun lämmitän taloa, ulkoilutan koiraa ja seuraan lapsen läksyntekoa. Usein kanaa, kasviksia, riisiä; koko perheen suosikki on tuo setti kookosmaidolla. Järkyttävän hyvää, ei passaa tehdä joka päivä, ettei vaan kyllästy. Usein värikäs sörsseli naudan jauhelihaa, kasviksia ja miesväki saa toki pastansa sekoituksen seuraksi, itse jätän sen väliin, kun en syö viljoja. Mausteita laitan paljon. Tulinen lämmittää ja antaa voimaa.

Joka päivä, myös liikunnasta lepovapaina päivinä se edes 15 minsaa ulkoilmaa, olipa sitten pimeää tai valoisin hetki päivästä, joka on parasta, jos vain sen saa haaviinsa. Satoi tai paistoi, tuli räntää tai olipa kipristelevä pakkanen, se hetki pitää itselleen antaa.
Valonpisaroita!
Pieni oma hetki musiikin tai ajatusten parissa, joko kirjan, FB:n tai vaikka neuleen tai venyttelyn äärellä, jokainen on ansainnut oman pienen taukonsa arjessa. Sitten iltapalaksi saunan tai suihkun jälkeen voisi olla munakasta tai salaattia, jossa keitettyjä munia tai muuta protskua. Siihen kirsikkatomaatit, kurkku, suippis, siemenet, macadamiaöljy ja nätisti esille. Seuraksi vaikka lasiin jo jäähtyneeksi käynyttä lemppariteetä, itselläni tietenkin suklaasellaista.

Tuota, siis tarkoitin, mitä sanoin. Oli se tässä, hetki sitten. =)

Jos on ihan pakko vielä hipsiä keittiöön yksikseen ja hiljalleen, ettei kukaan vain kuule,  onpa se juoma siihenkin hetkeen. Suklainen sellainen. Jospa se ei ketään valvota, semmoinen suklaajuomasen himotus.. mutta jos niin käy, tästä tulee hyvä:

Lusikallinen taviskaakaota, lusikallinen raakakaaota, puoli desiä vahvaa suklaateetä ja loput mantelimaitoa muumimukissa minuutiksi mikroon. Makoisa unia, nuku hyvin, sitruunaviherjuoman ainesten odottaessa aamua, jolloin herätät itsesi uuteen päivään! Mutta vasta aamulla sitten. =)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti